Project M.D., 2007,
/13
De 19e eeuwse gordel van Gent. Reconversie van een industrieel pand. We gaven bestaande voorzieningen nieuwe functies. Voor het binnenbrengen van daglicht maakten we een oude watertoren open, die we daarna transparant bekleedden. Een waterreservoir diende als basis voor de nieuwe keuken. Om tuinen te creëren braken we grote delen van het gebouw af.
Project G.A., 2015,
/7
Wat doe je als je woning te klein geworden is voor je nieuwe hobby? Een extra kamer in de tuin bouwen. Naargelang de behoefte kan de ruimte anders gebruikt worden. Met alle wanden open wordt de kamer een overdekt terras. Met alle wanden gesloten wordt het een plek om in alle rust van muziek te genieten. Voor een goede akoestiek bekleedden we de wanden en het plafond met multiplex.
Project V.A., 2017,
/9
In recordtempo renoveerden we een hotel aan zee. Het ‘cockpit-restaurant’ bouwden we om tot panorama-appartementen. Stalen constructies op het dak dragen de nieuwe zichtterrassen. De lagergelegen appartementen reorganiseerden we grondig tot een toekomstgericht, comfortabel en energiezuinig viersterrenhotel. Het hotel, toegankelijk voor mindervaliden, biedt 28 hotelkamers en 60 vakantieappartementen. I.s.m.: Techn. SDKE - Akoestiek De Fonseca - Interieurarch. Kira Michiels.
Project J. I., 2022,
/11
Een stadswoning krijgt nieuwe hedendaagse uitbreiding. Het hoge volume tegen de bestaande achtergevel brengt licht in het oude deel en zorgt voor een geleidelijke overgang naar de lagere ruimte. De impact van het nieuwe gedeelte op de bestaande ruimtes is duidelijk voelbaar. Er is een licht-heid die er voordien niet was. In de bureauhoek op het tussenverdiep heb je uitzicht over het groendak en via een vide ook contact met keuken en linnenkamer. Symmetrie en 'vertrapte' vormen zorgen voor eenheid in de gevels. Het hoge volume verspringt in hoogte, het lage volume verspringt in diepte. Het raam aan het terras werd zo ontworpen zodat de vleugel in open toestand voorbij de kruidentuin schuift. Het resultaat is zowel eenvoudig als dynamisch.
Project M.E., 2014,
/5
Een uitdagend perceel biedt rust en privacy in een uitgestrekt polderlandschap. Hoe kunnen we het noordelijke weidse uitzicht verenigen met de zuidelijke straatzijde? Door de woning in twee volumes op te splitsen. Een L-vormig bakstenen hoofdvolume met zadeldak en een rechthoekige houten voorbouw met plat dak. Daartussen ligt een ingesloten, beschut terras. Raampartijen bieden zowel beneden als boven verrassende zichten. De luchtige slaapkamers zijn open tot in de nok. Tuinonderneming Ameloot tekende voor de buitenaanleg.
Project T.O., 2012,
/9
Een donkere fermette krijgt een tweede leven. De ruime woning uit de jaren 70 is prachtig gelegen aan de rand van een bos, maar is ook somber en energieverslindend. Door de raamopstellingen te veranderen zorgen we voor meer licht en een goed contact met de tuin. Er komen blokramen, schuivende ramen voor de gevels en lamellen roosters. De douchekamer ziet zon dankzij een dakkapel met kantelramen. We verbeterden de circulatie, zodat er ruimtes ontstaan met logische doorgangen. We integreren maximale isolatie en de nodige energiezuinige technieken.
Project V.I., 2014,
/6
Op een relatief klein hoekperceel, noordoost-georiënteerd, bouwden we een efficiënte stadswoning. Vooraan vind je luchtige woonruimtes, centraal de open trap, achteraan de functionele ruimtes. Een dakterras met zicht op het park en een dakraam brengen via de centrale trap licht tot diep in de woonst. Het perceel heeft vooraan een schuine hoek. Een ronde erker op de eerste verdieping biedt extra leefruimte. De verhoogde inkom zorgt voor privacy.
Project J.A., 2008,
/6
Deze directeurswoning kon een opfrisbeurt gebruiken. De vervallen achterbouw werd afgebroken om een mooie tuin te bekomen. Met een aantal minimale ingrepen konden we het gebruik van de bestaande ruimtes verbeteren. We herstelden ook de troeven van het pand in ere: marmeren vloeren, parket, een losstaand bad, klassieke gebogen ramen. Voor een sprekend contrast plaatsten we het vast meubilair autonoom in de ruimte. Dat resulteert in een woning die charmeert.
Project J.V., 2020,
/1
Woningrenovatie waarbij de helft van het hellend dak door een groter volume vervangen wordt. We komen hierbij ook een stuk meer naar voren ten opzichte van vroeger. De slaapkamers op de eerste verdieping zijn substantieel ruimer en ook aangenamer geworden met zicht over het omringende landschap. De hoge ramen hebben houten balustrades waarover zonweringen schuiven. Deze zorgen zowel voor beschutting als privacy en kunnen beiden centraal achter elkaar geplaatst worden. Binnen is de opstelling zo efficiënt mogelijk met schuifdeuren geïntegreerd in kastgehelen voor een optimale vrije ruimte. Op het gelijkvloers is een fietsberging via beide zijden toegankelijk, de luifels zorgen er voor schaduw in de bestaande ruimtes.
Binnenkort meer foto's.
Project W.E., 2016,
/3
Dit project omvat twee energiezuinige appartementen. Beneden is een lichtrijk appartement geschikt voor mindervaliden, boven een duplexappartement. De duplex is flexibel in gebruik door een spel met schuifdeuren rond een centrale trap. Zowel vooraan als achteraan zijn er terrassen met luifels die de zon afweren. Een plantenbak doet dienst als borstwering en biedt privacy. Dankzij de afgeronde gevel kunnen de bewoners comfortabel in- en uitrijden met de wagen.
Project A.P., 2015,
/2
Voor dit project bedachten we een nieuwe gevel met karakter. We maakten de gevelstructuur ook constructief en energetisch beter. Een nieuwe grote erker vervangt een kleinere lage erker met balkon. Dat maakt de binnenruimte groter en lichter. De bewoners kunnen de erker ook ruim openschuiven, dankzij een speciaal ‘schuifkiep’-verhuisraam. Het schrijnwerk beneden wordt in dezelfde materialen uitgevoerd.
Project N. A., 2022,
/1
De vraag was duidelijk voor de totaalrenovatie van deze burgerwoning. De opdrachtgevers willen een eenvoudige en praktische woonst. Energetisch pakken we alles ten gronde aan. Met zorg restaureren we kwaliteitsvolle elementen zoals glas-in-lood, siergoten en parket. Zonnepanelen, warmtepomp en zonwering zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.
Binnenkort foto's!
Project M.M., 2021,
/2
‘Woning van Morgen’, een huis uit de jaren '60, krijgt een grondige energetische renovatie. De bestaande woning heeft een specifieke opbouw. De zijgevels zijn in houtskelet gebouwd, de voor- en achtergevels in baksteen. De look van de zijgevels behouden we grotendeels, ondanks de volledig nieuwe schil in houtskelet aan de buitenkant. Ook het gesloten karakter van de voorgevel behouden we, al wordt de gevel verlengd met een extra toegang. De achterzijde veranderen we ingrijpend, met een uitbreiding voor optimaal contact met de tuin. Een terras met pergola biedt beschutting.
Binnenkort foto's!
Project V.E., 2020,
/3
Een woningrenovatie. Aan de gevels voegen we massieve, contrasterende hoeken toe. Luifels en mobiele zonwering verruimen de ruimtes visueel, zonder het zicht op de tuin te blokkeren. We vervangen het schilddak door een plat dak met een 2e verdiep voor kinderkamers. Het resultaat is een een praktische en karaktervolle woning, die perfect past in de bosrijke omgeving met modernistische woningen.